Methodologie college’s van Piet Verschuren

methodologie - piet

Terug in de collegezaal: methodologie-kennis die ik destijds heb geleerd maar die in de loop van de jaren diep is weggezakt weer opfrissen. Terug in Nijmegen in de Thomas van Acquinostraat, in de oude vertrouwde omgeving.

Het was even schrikken toen ik me realiseerde dat het ontwerpen van een onderzoeksproject ook betekende dat ik mijn gedateerde methodologie-kennis weer op niveau zou moeten brengen. Ik vond dat destijds niet het meest gemakkelijke en boeiendste vak. En nu, weer terug 6 college’s volgen.

Maar dat valt uiteindelijk reuze mee. Het was leuk Piet weer terug te zien – en dan vergeef ik hem natuurlijk dat hij zich mij niet meer kan herinneren – zo’n memorabel student was ik nu ook weer niet … Het aantal deelnemers in het college is beperkt en dat vergroot de interactiemogelijkheden enorm waardoor we zeer gericht bezig kunnen zijn.

Ik verheug me al op het volgende college, a.s. donderdag.
Nu, met pasen, ben ik aan het studeren – ik lees het welbekende boek van Piet en Hans. Maar het is wel een digitale variant die ik bij bol.com heb gekocht. Goedkoper en een stuk handiger omdat het aanbrengen van markeringen in iBooks op de iPad prettig werkt. Het teruglezen van de markeringen maakt het herhalen van de lesstof een stuk gemakkelijker. Eind van de week verwacht ik het boek uit te hebben, maar voor het zover is moet ik eerst nog wat huiswerk maken …