Japanse vissers slachten 23.000 dolfijnen gruwelijk af

japanse vissers slachten 23.000 dolfijnen af

De komende maanden zullen naar jaarlijkse traditie in Taiji, een Japans natuurreservaat, weer duizenden dolfijnen gruwelijk gedood worden. Honderden andere zullen levend verkocht worden om af te zien in gevangenschap.

Spektakel
Elke herfst komen duizenden dolfijnen naar Taiji om er zich te goed te doen aan vis. Eens voldaan spelen de dieren er met elkaar, een heus natuurspektakel. De hele zee is dan gevuld met dolfijnen, je ziet ze er massaal springen. Maar voor Japanse vissers zijn ze een goedkope bron van vlees, ze vermoorden de dieren dan ook op gruwelijke wijze. Ze verwarren de dieren en jagen hen angst aan door met ijzeren stokken in de zee te slaan. Dit verstoort hun sonar, waardoor ze als in een val gevangen zitten.

Martelen
Vervolgens vangen de vissers de dieren in netten waarin ze een nacht lang vastzitten, zo wordt hun vlees ‘zachter en lekkerder’. De volgende ochtend worden de beste exemplaren levend verkocht, de rest wordt gruwelijk verwond. Het water van de zee voor het dorpje kleurt dan dieprood. En angstaanjagend geschreeuw vult de lucht wanneer de moederdieren roepen om hun jongen. Wanneer de dieren zo zwak zijn door de pijn en het bloedverlies, worden ze aan boord gehaald om gruwelijk geslacht te worden. Dit vindt om de paar dagen plaats tijdens het zes maand durende dolfijnseizoen. “De vissers martelen de dieren voor de ogen van acitivisten en de pers, maar die staan machteloos. Eén keer sneed een man de kop van een dolfijn af waar ik bij stond”, aldus een activist.

Legaal
De slachtpartijen in Taji zijn legaal volgens de Japanse en internationale wet, ook al gebeurt deze slachtpartij in een natuurreservaat. Dolfijnen vallen namelijk niet onder het internationaal jachtverbod op walvissen.

Dit artikel is overgenomen uit LinkedIn; de schrijver is Jessica de Bo