Kinderen achter de computer? OK!

kind achter computer

Laatst hoorde ik een kennis vertellen dat haar twaalf jarige zoon maximaal een half uur per dag achter de computer mag. ‘Nou, met zo’n moeder ben je ook mooi bezeikt.’ Dat dácht ik, ik zei het niet. Maar misschien had ik het wel moeten zeggen. Want zo bereid je je kinderen ook niet echt voor op de digitale 21ste eeuw.
Lees meer

Neem jij voldoende actieve rust?

strand
Passieve rust nemen we allemaal, gemiddeld zo’n acht uur per dag als we slapen. Actieve rust is ook van groot belang maar nemen we veel minder. En jonge mensen nemen die soms helemaal niet meer; dat is een zéér slechte ontwikkeling die ernstige gevolgen heeft.

Lees meer

Ik vind Facebook echt geweldig!

facebook-vrienden

Toen ik net tien was verhuisden mijn ouders van Geleen naar Heerlen omdat mijn vader daar een bedrijf overnam. Ik zat op dat moment in de derde klas van de lagere school (equivalent aan basisschool groep 5) en verloor van het ene moment op het andere al mijn vriendjes Lees meer

Een beetje dromen van een (nog) mooiere wereld

new worlds
Bij vrijwel alles wat we doen, leren we. Dat herkennen we ook wanneer we spreken met mensen die zelf een tuin hebben aangelegd, een verbouwing hebben gedaan of in eigen beheer een huis hebben gebouwd. ‘… dat zou ik de volgende keer anders doen’ is dan veel gehoord. Wanneer het grote projecten betreft, is dat vaak niet mogelijk, alleen tegen hoge kosten of pas over een lange tijd. Maar dat neemt niet weg dat het soms best interessant is om eens na te denken over ‘hoe het zou zijn als je nog eens mocht overdoen’.

Lees meer

Vrijwilligers, het fundament van elke vereniging!

kun jij ook meehelpen
Er is een toenemend tekort aan vrijwilligers en steeds meer verenigingen komen in de problemen: ze krimpen, kunnen minder activiteiten organiseren, verliezen leden en verdwijnen tenslotte. Erica Terpstra heeft het tekort aan vrijwilligers al eerder het grootste probleem genoemd van de sport in Nederland. Maar het speelt bij alle verenigingen.

Lees meer

Het einde van TV en omroepen is nabij

tv wegermee

Laat jij je voorschrijven wat je moet eten, welke kleren je draagt, welk boek je leest, … Of bepaal je dat (al dan niet samen met je partner) zelf? Als dat laatste het geval is, waarom geldt dit dan niet voor TV-kijken? Waarom laten zoveel mensen zich nog steeds door programmamakers voorschrijven wat ze mogen kijken en wanneer?

Lees meer