Première: Het Therapeutisch Theater door Marcel Thewissen op 9 december 2015

Marcel Thewissen
Afgelopen vrijdag was ik in gesprek met Marcel Thewissen. Telkens weer weet hij zijn gesprekspartners te trakteren op een verrassende uitspraak die later een treffer in de roos blijkt te zijn. Zelf geniet ik het meest van de volslagen onbevangenheid waarmee Marcel een gesprek in gaat, de snelheid waarmee hij reageert en het feit dat de doeltreffendheid veelal pas achteraf duidelijk wordt. Gesprekken met Marcel zijn dan ook áltijd boeiend!

Deze keer spraken we over de droom die hij al jaren koestert. De droom waarin hij als therapeutisch cabaretier zijn boodschap verkondigt. En dié droom gaat Marcel aanstaande woensdag wáár maken:

Het Therapeutisch Theator

Nederlandse première in Maastricht: Het Therapeutisch Theater door Marcel Thewissen. Wat krijg je als je Hans Teeuwen kruist met Dr. Phil? Het Therapeutisch Theater door Marcel Thewissen. Een unieke belevenis die je leven verandert.

Het Therapeutisch Theater:  Ervaar in een avond wat jij kunt doen om het leven te gaan leiden waar je van droomt. Door gangbare psychologische principes op de kop te zetten en advocaat van de duivel te spelen laat Marcel Thewissen jou ervaren hoe jij jouw problemen onbewust in stand houdt. En vooral hoe jij hier definitief mee kunt stoppen. Dat is waar het Therapeutisch Theater om draait. Dump in één avond je favoriete probleem en ga “psychisch schoon” naar huis. Baanbrekend en uniek in Nederland. De première en dus voor iedereen de eerste keer. Tot 1 januari 2016 wordt het Therapeutisch Theater door verschillende zorgverzekeraars vergoed.

Deze avond zit vol met ideeën en ervaringen die je leven veranderen. Waag je er niet aan als je niet bereid bent om op een krachtige manier, snel te veranderen. Je loopt een heel groot risico: jouw leven zou zich zo geweldig kunnen ontwikkelen dat jij je afvraagt hoeveel geluk je aankunt. Je bent dus gewaarschuwd. De avond is niet voor watjes. Ben jij aan jouw probleem gehecht, kom dan zeker niet en doe dan in ieder geval je best om er van te genieten. Want “If you’re happy in the shit, shut up and stay there.”

Marcel Thewissen

Marcel Thewissen, therapeutisch cabaretier en expert in persoonlijke ontwikkeling, gelooft dat er geen vervaldatum zit op ons menselijk vermogen om te groeien, veranderen en continue te verbeteren. Veranderen kan veel sneller dan je denkt en is nog leuk ook! In klare taal ontdaan van alle franje en poeha, met de nadruk op praktisch en eenvoudig laat Marcel Thewissen je zien hoe.

Vanuit zijn lijfspreuk “niets mooier dan mensen” en oprechte interesse in hun drijfveren, helpt hij al meer dan 20 jaar bedrijven succesvoller te worden en heeft hij duizenden mensen geholpen een gelukkiger en succesvoller leven te leiden.

Elke dag volgt hij  de universiteit van het leven’, waarin hij levenservaring opdoet, ups en downs beleeft en zijn gezond verstand gebruikt. Zijn drie kinderen helpen hem hier gevraagd en ongevraagd bij.

Wanneer

Voor het eerst in Nederland op woensdag 9 december 2015 in de Sint Janskerk in Maastricht van 18.30 tot 22.00 uur.

Aanvulling op 1 juni 2019

Recentelijk heeft Marcel een politieke keuze gemaakt die, naar mijn mening, niet past bij het zeer positieve beeld dat ik in ieder geval tot voor kort van hem had. Ik herken deze Marcel niet en voel er ook helemaal  niets voor ‘m te leren kennen. Daarvoor kwetst hij teveel mensen die mij lief zijn. Ik hoop later de echte Marcel weer terug te mogen zien, en neem tot dan afstand van hetgeen hij zegt en doet.