Een bezoek aan Business School Notenboom in M’tr

notenboom m'tr

Afgelopen vrijdag mocht ik aanwezig zijn bij de Thesis-presentaties van twee studenten van Business School Notenboom in Maastricht. Heel boeiend en vooral leuk om jonge mensen de kroon op hun studie te zien zetten.

Sinds 2000 geef ik freelance les aan de Leergang Bedrijfskunde van het SLB en sinds 20012 Zuyd Hogeschool. En ook aan Maastricht University en enkele andere opleidingen ben ik geen vreemde aan huis. Het is dan ook niet voor het eerst dat ik met afstudeerders van doen heb. Maar het was wel voor het eerst bij Business School Notenboom.

Notenboom heeft vestigingen in Eindhoven, Hilversum en Maastricht. Het is een particuliere opleiding en er hangt een goede sfeer. De opleiding heeft een goede naam en legt de lat behoorlijk hoog. En dat moet ook wel, want de studenten wacht een goede toekomst wanneer ze de opleiding succesvol hebben afgerond. Ze zijn stuk voor stuk opgeleid om als ondernemer te denken en te handelen. En ondernemerschap is waar we anno 2013 veel behoefte aan hebben!

De Thesis-presentaties waren interessant. Niet alleen omdat het interessante onderwerpen betrof, maar ook omdat een van de studenten zijn presentatie zeer creatief vorm gaf. Met slechts één sheet ging hij van start. Daar is wel wat lef voor nodig, want het hele verhaal moet dan ook écht in je hoofd zitten. Ook was het mooi te zien hoe vragen werden gepareerd en er zelfs even een discussie dreigde te ontstaan met de beoordelaars. Leuk – en getuigt van de wil succesvol te zijn en te weten waar je mee bezig bent.