Govert Derix tijdens openingsevent van Noble Manhattan M’tr

Event 1 NM Govert

En dan is het eindelijk zo ver: het openingsevent van Noble Manhattan M’tr. Onze gastspreker is Govert Derix en hij verzorgt een spetterende presentatie.

Govert Derix studeerde filosofie en psychologie. Hij werd vooral bekend met het managementboek The Vision Web (2000) waarin hij de oprichting en ontwikkeling van het bedrijf Vision Web beschrijft. Daarin worden alle klassieke machtsstructuren losgelaten en staat de ontplooiing van de individuele medewerker voorop.
Govert is filosooft, schrijver, adviseer, tekstschrijver spreker, … maar vooral ‘aanwezig op ons openingsevent’ en dat was super!

Een kort stukje over zijn boek: “Op 21 maart blijkt bij zonsondergang dat alle sterren uit het firmament zijn verdwenen. Onder aanvoering van de Engelse koninklijk astronoom Barnaby Emperor start een zoektocht. Intussen vindt een reeks gruwelijke moorden plaats op bekendheden. En schemert er een raadselachtig verband tussen een SOS-signaal van de Zuidpool, een zelfmoord in Wembley Stadium, een aanslag op Saint Paul’s, de dood van de Dalai Lama, de geschiedenis van de astronomie en de vorming van een wereldregering. Naarmate het verhaal vordert, wordt steeds duidelijker hoe en waarom de mensheid zich fundamenteel in de nesten heeft gewerkt. Sterrenmoord drijft de confrontatie tussen mens en natuur op de spits. Absurd en urgent, apocalyptisch en evangelisch, grenzen opzoekend en daardoor (maar dat oordeel is aan u) grenzen verleggend. Maar ook en vooral: Sterrenmoord is een boek dat je niet neer moet kunnen leggen na de eerste pagina’s.”