Marck Oostra als spreker bij NM Maastricht

Marck Oostra

Marck verzorgt een lezing met als titel “Wat voor high-impact interventies zijn er, hoe werken ze, en wat vraagt het gebruik ervan op je kijk op anderen, op samen veranderen en op jezelf als veranderaar?”

Tijdens het 4e symposium van Stichting Nevermind (NM Maastricht) op woensdag 26 juni 2013 zal Marck Oostra een lezing voor ons verzorgen met als titel “‘Wat voor high-impact interventies zijn er, hoe werken ze, en wat vraagt het gebruik ervan op je kijk op anderen, op samen veranderen en op jezelf als veranderaar?”

Verandering is in veel organisaties aan de orde van de dag. Maar makkelijk blijkt het niet: veel veranderpogingen mislukken, naar verluidt door weerstand tegen verandering. Met zogenoemde high-impact interventies kun je weerstand echter omzetten in veranderenergie. Op deze avond van Noble Manhattan hoor je er meer over: wat voor high-impact interventies er zijn, hoe ze werken, en wat het gebruik ervan vraagt van je kijk op anderen, op samen veranderen, en op jezelf als veranderaar.

Verander- en interventiekundige Marck Oostra geldt als één van de pioniers van high-impact interventies, waarvoor hij een interactieve verandermethodiek ontwikkelde. Hij gebruikt sinds 1990 deze klasse van interventies om organisaties naar verandersucces te begeleiden. Mede aan de hand van de expertise van de interventie-experts van ECo-i, schreef hij er met zijn co-auteur Paul Devilee een in 2013 bij Boom Nelissen uitgegeven boek over. Marck studeerde bedrijfskunde, filosofie en geschiedenis aan de RU Groningen en werd aan toneelscholen in binnen- en buitenland opgeleid tot acteur, regisseur en scenarist. Hij is oprichter van Interactief Veranderen en mede-initiatiefnemer en directielid van ECo-i. Als veranderbegeleider, consultant en docent is hij daarnaast verbonden aan toonaangevende bureaus en instituten.

Een mogelijk antwoord wordt door Marck Oostra gegeven in een fascinerende lezing, presentatie en informele toelichting over het fenomeen high-impact interventies. Zijn ervaringen en opvattingen heeft hij in een boek neergelegd (Theaterinterventies). Dit boek en advisering vanuit zijn bedrijf Stichting Expertisecentrum Organisatie-interventies in Delft vormen de basis voor zijn lezing.