Wie is Pierre …

Ik, Pierre ben vader van twee zoons en heb tot 2011 met de moeder van mijn beide kinderen samengewoond. Deze relatie is in 2011 tot een einde gekomen en in oktober 2014 ben ik gaan samenwonen met Daniëlle, mijn beide zoons en haar twee dochters. In 2015 zijn we met de bouw van onze nieuwe woning gestart in Hoogveld in Sittard, en daar wonen we sinds 2017 met veel plezier. Bijna vanzelfsprekend is onze woning duurzaam gebouwd en beschikt over een warmtepomp en zonnepanelen. Op mijn jongste zoon na, zijn onze kinderen inmiddels uitgevlogen. Langzaamaan begint onze woning daarom iets te groot voor ons te worden. De eerste ideeën voor onze volgende kleinere en praktische woning beginnen zich dan ook al te vormen. Wellicht dat we daar over een jaar of vier-vijf mee aan de slag zijn (…)

Mijn werkzame leven startte in 1980 als chemisch analist bij DSM. Daar kwam ik in aanraking met laboratoriumautomatisering en maakte ik in 1986 de overstap naar de informatie technologie. In korte tijd doorliep ik de functies programmeur, systeembeheerder, informatieanalist en projectleider.

In 1990 ben ik Bedrijfswetenschappen gaan studeren; eerst de post-HBO opleiding bedrijfskunde van de Samenwerkende Leergangen Bedrijfskunde en daarna aan de universiteit in Nijmegen. Na afronding van deze studies heb ik functies vervuld zoals IT-director, informatiemanager, escalatiemanager, due diligence manager en changemanager. Daarbij was ik werkzaam in verschillende landen in Europa (w/o Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en in de Verenigde Staten (w/o California, North-Carolina en Indiana). In de periode van 2000 tot 2013 ben ik bovendien freelance actief geweest als docent informatie- en kennismanagement aan Zuyd Hogeschool. In 2009 ben ik met mijn business partner Ralph Vanwersch het detacheringsbureau bStaffed gestart waarin we in korte tijd vijftien finance professionals aan het werk hadden. Eind 2012 heb ik het bedrijf in de goede handen van Ralph achter gelaten om me op een bestaan als zelfstandig professional te kunnen richten. Primair ben ik dan ook actief als interim manager en management consultant vanuit mijn bedrijf, The InterAct Group (TIAG).

Naast interim management en consultancy opdrachten verzorg ik lezingen en workshops voor bedrijven, onderwijsinstellingen en spreek ik op conferenties en symposia. In de periode van 2012 tot 2017 heb ik studenten van Notenboom Hogeschool in Eindhoven en Hilversum begeleid bij hun afstudeerprojecten, was ik beoordelaar en examinator. En gedurende meer dan tien jaar ben voorzitter van een zwemvereniging geweest en voorzitter van Stichting Nevermind. Verder neem ik met enige regelmaat deel aan allerlei initiatieven en debatten, help start-ups, ben coach, mediator en gecertificeerd Biomimicry Change Manager.

Ik word geïnspireerd door de thema’s innovatie, duurzaamheid, efficiency, technologie en de individuele mens alsook persoonlijk ondernemerschap. Ik vind accepteren, respecteren en waarderen van verschillen belangrijk en ben overtuigd van de kracht van het individu. Ik begeleid en coach graag mensen in hun zoektocht naar zelfverwezenlijking en succes.