Wie is Pierre …

Ik, Pierre ben vader van twee jongens (23 en bijna 19 jaar) en heb tot 2011 met de moeder van mijn beide kinderen samengewoond. Deze relatie is in 2011 tot een einde gekomen en sinds oktober 2014 woon ik samen met Daniëlle, mijn beide jongens en haar dochter Dominique (bijna 16). In 2015 zijn we met de bouw van onze nieuwe woning gestart in Hoogveld in Sittard. Bijna vanzelfsprekend is deze duurzaam gebouwd en beschikt over een warmtepomp en zonnepanelen. We wonen daar sinds eind 2017 met veel plezier.

Primair ben ik als interim manager en management consultant actief vanuit The InterAct Group (TIAG).

Mijn werkzame leven startte in 1980 als chemisch analist bij DSM. Daar kwam ik in aanraking met laboratoriumautomatisering en maakte in 1986 de overstap naar de informatie technologie. In korte tijd doorliep ik de functies programmeur, systeembeheerder, informatieanalist en projectleider.

In 1990 ben ik Bedrijfswetenschappen gaan studeren aan de universiteit in Nijmegen. Na afronding van deze studie heb ik functies vervuld zoals IT-director, informatiemanager, escalatiemanager, due diligence manager en verandermanager. Daarbij was ik werkzaam in verschillende landen in Europa en in de Verenigde Staten. In de periode van 2000 tot 2013 ben ik bovendien freelance actief geweest als docent informatie- en kennismanagement aan Zuyd Hogeschool. In 2009 ben ik met mijn collega en business partner Ralph Vanwersch het detacheringsbureau bStaffed gestart waarin we in korte tijd vijftien finance professionals aan het werk hadden. Eind 2012 heb ik het bedrijf in de goede handen van Ralph achter gelaten om me op een bestaan als zelfstandig professional te kunnen richten.

Ik verzorg lezingen en workshops voor bedrijven, onderwijsinstellingen en spreek op conferenties en symposia. Van 2012 tot 2017 heb ik studenten van Notenboom Hogeschool in Eindhoven en Hilversum begeleid bij hun afstudeerprojecten, was beoordelaar en examinator. Gedurende meer dan tien jaar ben voorzitter van een zwemvereniging geweest en voorzitter van Stichting Nevermind. Verder neem ik deel aan allerlei initiatieven en debatten, ben officieel mediator en gecertificeerd Biomimicry Change Manager.

Ik word geïnspireerd door de thema’s innovatie, duurzaamheid,, technologie en de individuele mens alsook persoonlijk ondernemerschap. Ik vind accepteren, respecteren en waarderen van verschillen belangrijk en ben overtuigd van de kracht van het individu. Ik begeleid en coach graag mensen in hun zoektocht naar zelfverwezenlijking en succes.