Presentatie bij Valid in Eindhoven

Pierre bij Valid in Eindhoven

Vandaag heb ik voor de special interest group Projectmanagers van Valid in Eindhoven een presentatie verzorgd samen met Diederik Berghs. Nouja, eerst hij en toen ik. Elk zo’n drie kwartier lang.

Diederik’s thema was Stakeholder management. Op dat onderwerp is hij in 2008 afgestudeerd en heeft hij een aantal nieuwe denkbeelden neergezet. Het is taaie kost, maar Diederik wist het op een boeiende en interessante manier over te brengen. Nouja, dat doet hij eigenlijk wel altijd …

Daarna was ik aan de beurt. Mijn onderwerp ging over generaties. Over de veteraan, de babyboomer, generatie X en generatie Y. En ook een beetje over wat daarná komt. Ik heb de nadruk gelegd op de uitdaging waar bedrijven nú mee worden geconfronteerd: aantrekkelijk blijven voor de oude én de nieuwe generaties. En vooral dat laatste gaat ze vaak maar moeilijk af: omdat de jonge generaties andere normen en waarden hanteren, omdat ze niet zo loyaal aan het bedrijf zijn als hun voorgangers, omdat ze eigen ideeën hebben. En omdat ze zich niet meer (zoals de babyboomer en generatie X) in het keurslijf van de veteraan laten duwen.

Het was een boeiende avond die eindigde met een heerlijke fles champagne.