Wat komt ná de Millennial?

We stoppen mensen altijd graag in vakjes en natuurlijk past niemand écht in zo’n vakje. Maar voor analyse doeleinden is het wel heel handig.

Als eerste hebben we de veteranen die tussen 1922 en 1945 zijn geboren; de laatsten daarvan zijn in 2010 65 jaar geworden en daarom speelt de veteraan in het huidige bedrijfsleven eigenlijk geen rol meer. Het zijn de babyboomers (geboren tussen 1946 en 1964) die financieel succesvol zijn en op dit moment de grootste groep in het bedrijfsleven vormen. Daarna komt generatie X (ookwel de verloren generatie genoemd). Die generatie is geboren tussen 1965 en 1979. Ze zijn sterk onafhankelijk en vormen zo’n 35% van de werkende bevolking. Ze binden zich niet snel en zijn ook niet bijzonder loyaal aan hun werkgever.

De millennial is geboren tussen 1980 en 2000. Deze groep is snel groeiend en zal een dominante positie gaan innemen vanaf 2015. Het zijn netwerkende individuen die geen loyaliteit hebben jegens hun werkgever. Ze zijn te vinden op alle zakelijke en niet-zakelijke netwerken zoals LinkedIn, Google+ en Facebook; ze gebruiken nauwelijks nog email, chatten af-en-toe en twitteren de hele dag.

En wat komt nu ná de millennial?
Hoe zit het met de generatie die in 2000 of later wordt geboren?
Welke bijzondere kenmerken of eigenschappen zijn aan die groep toe te kennen?

Zijn zij nóg onafhankelijker, nog individualistischer ingesteld en nóg minder loyaal. Of brengen zij geheel nieuwe normen en waarden naar voren die in geheel nieuwe era inluiden?