Presentatie voor orthodontiepraktijk in Eindhoven

orthodontiepraktijk Woensel - Eindhoven

Spannend: de eerste keer een presentatie verzorgen voor orthodontiepraktijk Woensel in Eindhoven. Dat was vandaag samen met Michel Steins, directeur/eigenaar van PromiQ in Sittard.

Hij onderhoudt professionele Miele reinigingen- en desinfectiemachines zoals toegepast in de tandheelkunde en orthodontie. En daarnaast is hij uitvinder van het gepatenteerde PromiQ instrumentenhouder systeem.

Het was natuurlijk best wat werk om die presentatie te maken, maar wel leuk werk. Leuk omdat het voor mij nieuwe onderwerpen betreft waar ik eigenlijk maar weinig van af weet. Dus eerst inlezen, een stukje desk research en daarna vooral luisteren naar de ervaringen van Michel.

Tijdens de presentatie voor de orthodontist en zijn assistenten zijn we begonnen met de onderwerpen reinigen, desinfecteren en steriliseren. Wat zijn de verschillen, wanneer en hoe kun je vorm geven aan de reinigingswijzen en wat zegt de wetgever? Vervolgens hebben we het gebruik van de Miele reinigingen- en desinfectiemachine de revue laten passeren. Hoe functioneert zo’n machine, hoe bedien je het apparaat en wat zijn aandachtspunten. Niet moeilijk, maar wel héél belangrijk want de instrumenten waarmee wordt gewerkt moeten wel écht schoon zijn als ze in de mond van de patiënt worden gestopt. En dan komt natuurlijk ook veiligheid aan de orde: de veiligheid voor de patiënt en die voor de medewerkers. Begrippen als kruisbesmetting worden uitgelegd.

En ten slotte wordt het PromiQ instrumentenhouder systeem demonstreert en uitgelegd. Al snel wordt duidelijk dat het uiterst efficiënt is en de investering gemakkelijk maar vooral zéér snel wordt terugverdiend. Dat geeft altijd een gerust gevoel – je hebt dan niet het gevoel dat je iets verkoopt, maar dat je iets uitlegt waarmee mensen hun voordeel kunnen doen.

Michel en ik wisselden elkaar af tijdens de presentatie. En leuk was dat ik me begon te realiseren hoeveel ik toch inmiddels al weet van deze materie.

Het was een leuke groep mensen die ons hun aandacht hebben geschonken. Veel interactie en vooral positieve signalen. We waren welkom en we werden goed verzorgd – er was zelfs voor broodjes gezorgd. Super!