Als ik een beetje kon toveren …

toverstaf

Als ik een beetje kon toveren …  Wat is een beetje? Geen idee natuurlijk, want deze titel heb ik ook maar uit de duim gezogen. Ach, laten we dan maar gewoon beginnen met toveren; dan zien we wel wanneer het ‘op’ is.

 • Gezondheid is het eerste waar ik mee zou beginnen. Geen ziektes meer, een lang leven, een héél lang leven, misschien wel eeuwig. Of toch maar niet. Tenzij, mijn kinderen ook zo lang leven, mijn vriendin, haar kinderen, mijn vrienden, mijn ouders, … En omdat ik die ook niet ongelukkig wil zien, moeten hun kinderen, vrienden en ouders ook lang leven. Oeps, dat wordt érg druk; misschien toch maar niet zó lang.
 • Een paar verbeteringen aanbrengen is ook niet verkeerd: fonkelende witte tanden, ogen die zien als een uil in de nacht, een enigszins gespierd lichaam, top conditie, tien centimeter langer zijn, … Ja, dat zie ik wel zitten.
 • Nieuwe auto, cabrio erbij, dubbele garage, motor, grotere tuin, zwembad (eentje binnen en eentje buiten), lift in huis, grote serre, een tv zo groot als de muur.
 • Vakantiehuis ergens in een heerlijk tropisch altijd warm land, aan de zee, strand in de achtertuin.
 • Een plezierjacht met jetski, een eigen yet, een helikopter, eens een ruimtereis maken, …

Nee, dit gaat niet de goede kant op; dit wordt echt te gek. Opnieuw.

 • Gezondheid was een goede start. Maar laten we beginnen met een goede gezondheid voor mijn kinderen. En dat ze gelukkig mogen worden, hun eigen fijne gezinnetjes krijgen en genieten van het leven. Ja, dat voelt wel fijn.
 • Geen extreme rijkdom meer, maar een eerlijkere verdeling van middelen, want er is zéker genoeg voor ons allemaal.
 • Vrede, dat klinkt ook wel goed. Geen oorlogen. Tolerantie; elkaar de ruimte geven in plaats van die afnemen.

Maar gaat dat wel lukken? En hoe dan? Opnieuw.

 • Raimond gezond en Alexander ook. Mijn vriendin, haar kinderen, mijn ouders en ik.
 • Een mooie toekomst en fijne gezinntjes voor de kids.
 • Rust

En daar laat ik het bij.
En als ik écht veel kan toveren:

 • Vrede
 • Begrip voor elkaar
 • Geluk voor iedereen

Een reactie op “Als ik een beetje kon toveren …

 1. Ff schrikken dat begin, zo niet des schrijvers 🙂
  Maar wie zegtdat de kids een fijn gezinnetje willen hebben?

Reageren niet (meer) mogelijk.