Ondernemers, stuur GEEN Corona mails meer

In de afgelopen vier (4) dagen heb ik één-en-zestig (61) emails ontvangen van bedrijven die me vertellen dat ze de richtlijnen van de overheid volgen en dat ze hun best doen om me van dienst te zijn.
61 emails – Ja, ik heb ze geteld. En terwijl ik me voornam dit bericht te schrijven kwam er wéér een binnen.

Ik ga er van uit dat iedereen (en dus ook die bedrijven die me mailen) zich aan de richtlijnen van de overheid houdt. Toch vinden blijkbaar talrijke bedrijven dat ze me dit moeten vertellen. Waarom, vraag ik me dan af. Zijn ze soms in de regel onbetrouwbaar en willen ze nu voor deze ene keer toch maar eens ‘netjes’ zijn. Zijn het soms pre-millenials die zonder verder nadenken menen óók eens van zich te moeten laten horen?
Want, ik weet echt wel dat de horeca is gesloten, dat dat ook voor de scholen geldt, dat het allemaal vreselijk is, we ons zorgen maken en dat we er allemaal last van hebben. Nee bedrijven, dat hoeven jullie me écht niet meer te vertellen. Dat heb ik al van de overheid gehoord, wat ik leef niet onder een steen! Sterker nog, ik werk al meer dan een week alleen nog thuis, was m’n handen tig keer per dag, raak buitenhuis geen mens meer aan, knuffel mijn vrienden niet meer en zoen alleen nog mijn vriendin (de rest gaat je niets aan).
 
Een paar tips voor de bedrijven die op het punt staan te gaan mailen:
– Doe niet alsof je relaties onder een steen leven, dus stuur géén mail als je niets nieuws te zeggen hebt. Sterker nog, vraag je af of dát wat je wilt zeggen van serieuze betekenis is voor de geadresseerde.
– Stuur een héél kort mail als je iets te zeggen hebt; een lang mail wordt niet gelezen en dan landt je boodschap in de virtuele prullenbak.
– En doe iets goeds met je tijd, waar jouw bedrijf, je mensen, je relaties of gewoon ándere mensen iets aan hebben!