ASAN ontwikkelt Hindoestaanse gemeenschap in Den Haag en in Nederland

mandir

In de afgelopen dagen heb ik een projectdocument mogen reviewen van Arya Samaj Nederland – ASAN. Het document beschrijft de bouw van een Mandir op de locatie W2-B in Den Haag.

Arya Samaj Nederland (ASAN) is een vereniging gebaseerd op de Arya Samaj stroming binnen het Hindoeïsme ofwel de Vedic Sanatan Dharma srroming, die door Swami Dayananda Saraswati is opgericht op 10 april 1875 te Bombay (Mumbai) in India. De Veda’s zijn de grondslag van de Vedische leer en het Hindoeïsme. De Arya Samaj is een sociaal, culturele en religieuze hervormingsbeweging en stelt zich ten doel om de leer van de Veda’s en de Vedische filosofie aan de mensheid over te brengen.

De Mandirorganisaties Arya Samaj Nederland (ASAN), Stichting Iskcon Sri Krishna Dhaam (SKD) en Stichting Siri Guru Singh Sabha (SGSS) maken zich sterk om een Mandirpark in Laakhaven West op de locatie W2-B te Den Haag te ontwikkelen. Op basis van hun visie op de ontwikkeling van deze locatie heeft de gemeente Den Haag bovendien de organisaties uitgenodigd om de nieuwbouw van een gezamenlijke Mandir Park te ontwikkelen en te realiseren. Deze uitnodiging betekent kansen … kansen voor ASAN die bijna twee decennia lang uitkijkt naar een nieuw mandir met een herkenbaar karakter.

Het projectdocument gaat behoorlijk in detail en beschrijft hoe ASAN bijdraagt aan de ontwikkeling van de Hindoestaande gemeenschap in Den Haag en in Nederland. Maar het laat ook veel zien van het gedachtengoed en de zeer gebalanceerde levensvisie. Het was prettig hieraan mee te werken en een mooie gelegenheid om eens door een andere bril te kijken en te leren van mensen die op zeer beschaafde en sociale wijze waarde toevoegen aan onze samenleving. Ik wens ASAN dan ook heel veel succes in het verwerven van de benodigde fondsen om hun ideaal zo snel mogelijk te realiseren.