Vrijdag 5 april 13:00-19:30 uur: Themabijeenkomst ‘Hoe komen we op stoom in Limburg”

miljoenenlijn05

Vrijdag 5 april van 13:00 tot 20:00 uur ben ik moderator tijdens de themabijeenkomst ‘Duurzaam op stoom’ georganiseerd door THESE in samenwerking met Zuyd Hogeschool. Een bijzondere bijeenkomst die in de stoomtrein van het miljoenenlijntje plaats vindt, rijdend tussen Simpelveld en Schin-op-Geul.

Inhoud
Duurzaam als concept kent een lange ontwikkeling, en haar koppeling met ondernemerschap en innovatie is de kern van de thematische bijeenkomst. Deze tripod kent een ongekende dynamiek die zich uit in wat voor organisatie dan ook. Door ondernemerschap komt beweging in het doen, door innovatie ontstaat beweging in denken, door medewerkers komt duurzaam tot uiting in handelen. Duurzaam is toepasbaar op bijna alles!?  De centrale vraag nu is hoe kan Limburg als regio duurzaam op stoom komen, en vooral hoe kan vanuit de verbinding niet alleen worden nagedacht maar vooral worden ondernomen?

De onderbouwing van deze vraag start met wat duurzaam feitelijk is, hoe ziet dat eigenlijk uit, wat kun je ermee doen, welke idee steekt erachter en hoe concreet kun je het maken? In kader van het stoomthema waar beweging een belangrijke gangmaker is, nemen sprekers uit toerisme en wetenschap ons mee in hun praktijkervaring van duurzame sociale innovatie en duurzaam toerisme. Vanuit een Limburgs toeristisch bureau wordt bezien hoe de sustainability gedachte uitpakt, en vanuit de wetenschap wordt de duurzaamheidgedachte gekoppeld aan de begrippen sociale innovatie en ondernemen.

Het is een breed thema, maar op een bijna lenteachtige middag interactief worden, levert zelfs vanuit de ramen van de stoomtrein zeker interessante vergezichten op. Bij terugkomst worden de inzichten van de groepen kort samengevat door moderatoren. De bijeenkomst wordt besloten met een informele netwerkbijeenkomst met bereidingen door een chef-kok en passende drankjes. Kortom zeker de moeite waard om deel te nemen!

Programma
thema stoomtreinprogrammam 2013

Inschrijving, betaling en annuleringsvoorwaarden
Voor deelname stuur een mail naar these@home.nl. Zorg voor gelijktijdige overboeking van € 120,- per deelnemer (incl. 21% BTW) op bankrekening 62.13.81.373 t.n.v. THESE o.v.v. “Stoomthema 3”. U ontvangt na aanmelding een factuur op naam. Uw betaling betekent definitieve deelname.