Doe mij maar DNA …

douane

Het is nog maar een gedachtenspinsel, maar stel ik je voor: bij geboorte word je niet (alleen) geregistreerd als ‘levend mens’ bij de burgerlijke stand, maar direct na geboorte wordt je DNA meteen vastgelegd.

De registratie bij de burgerlijke stand bestaat dan alleen nog maar uit het toevoegen van je adres/verblijfplaats en je namen.

Vader en moeder van eenieder zijn direct bekend waardoor te-vonden-gelegde baby’s kunnen worden geduid. Incestueuze geboortes worden automatisch vastgesteld en kunnen worden vervolgd. De identificatie van iemand met geheugenverlies is geen enkel probleem meer en het verwisselen van baby’s in ziekenhuizen eenvoudig vast te stellen.Geen enkele misdaad waarbij ook maar een haar of een stukje huisschaafsel van de dader wordt gevonden blijft dan nog onopgelost. En dat zal ongetwijfeld een grote impact hebben op het aantal misdrijven!

Wanneer de techniek ons niet in de steek laat, kunnen we dit gedachtenspinsel binnen niet al te lange tijd tegen zeer lage kosten realiseren. En wie weet, misschien vervangt ons DNA de identiteitskaart, paspoort en rijbewijs. De opbrengsten zouden zelfs wel een hoger kunnen zijn dan de kosten.

Een reactie op “Doe mij maar DNA …

  1. Dag Pierre,

    Andere voordelen zijn dat er nooit meer een onbekend lichaam in een bos, kanaal, kofferbak gevonden wordt. Daarnaast heb je natuurlijk de mogelijkheid om het dna van mensen met een bepaalde ziekte te vergelijken en vindt men zo wellicht een defect gen danwel een manier om zo’n ziekte te voorkomen.

    Klinkt goed. Van de andere kant, wat zijn de nadelen? Het materiaal komt beschikbaar om een groep supermensen te creëren. Als dat dan weer in verkeerde handen komt…. Ik ben blij dat ik in ieder geval geen baby-dna meer hoef af te geven!

    Groet,
    Roland

Reageren niet (meer) mogelijk.