Creasessie bij Sevagram in Heerlen

plataan

Vandaag heb ik een creasessie georganiseerd bij Sevagram in Heerlen. Het doel van de sessie was kennismaken kennismanagement en hoe dit voor Sevagram kan worden vorm gegeven.

De creasessie was zeer boeiend. We starten met een korte inleiding in de verschillende generaties: veteraan, babyboomer, generatie X en millennial. Iedereen kon een vragenlijst invullen en vervolgens werden de resultaten bekeken. Opmerkelijk was dat de werkelijkheid gemiddeld genomen een beetje traditioneler was dan de leeftijd van de respondenten zou doen vermoeden. Maar ook het omgekeerde werd vastgesteld: generatie X respondenten die alle kenmerken van de millennial vertonen.

Hierna werd gesproken over de mogelijkheden om kennis daadwerkelijk te delen. Uiteraard heb ik mijn bekende uitspraak gedaan:  kennis vastleggen is overbodig wanneer je je kennis aan velen overdraagt. Dat is een beetje zwart-wit, maar het is een leuke starter voor de discussie: waarom heb ik een kostbaar en zwaar IT-systeem nodig om kennis vast te leggen, wanneer ik met veel minder moeite mijn kennis daadwerkelijk kan delen met anderen. Dat is effectief én efficiënt. En spaart ook nog veel geld.

We hebben gesproken over een App. In drie groepen werd bedacht wat zo’n App zou moeten kunnen, hoe die er uit zou moeten zien en hoe je die kunt inzetten.

De interactie was geweldig en heel mooie ideeën zijn ontstaan. Ideeën die we in de toekomst graag willen vormgeven in een échte App. En die App wordt niet ingezet om interne kennis op te slaan, maar om kennisdeling te faciliteren binnen én buiten Sevagram. Dat is tenminste de gedachte.

Ik ben heel benieuwd of we de vervolgstappen mogen gaan maken. Lijkt me geweldig om te doen!