TIAG.nl is life

tiag.nl

Tja, na die mooie site van Michel kon ik natuurlijk niet achterblijven. Ik ben aan de slag gegaan om mijn gedateerde bedrijfssite te vernieuwen. En die staat er nu: www.tiag.nlGelukkig heb ik er wat minder tijd voor nodig gehad dan voor de site van Michel. Dat kwam enerzijds omdat ik de ervaring met de site van Michel nu al had. En anderzijds omdat mijn site toch iets minder complex is en wat minder data bevat.

Waar de site van Michel is ontwikkeld met Joomla 2.5 heb ik gekozen voor versie 3.0. Die was er nog niet toen we voor Michel gingen bouwen. Een template die ik als basis kon gebruiken werd snel gevonden en de makers in de UK waren zo vriendelijk om die ook nog remote voor me te installeren. Natuurlijk niet helemaal gratis, maar wel héél goedkoop. Binnen 48 uur draaide mij site en kon het configureren en vullen beginnen. Dat eerste was 24 uur later ook een feit, maar de content schrijven was toch wat meer werk. Ik kon weliswaar putten uit teksten die ik voor mijn oude site had geschreven, maar ik wilde toch veel veranderen.

Uiteindelijk heeft het drie weken geduurd waarin ik zo’n 80 uur heb geschreven, gebouwd en getest. De site staat! Vooralsnog alleen in het Nederlands. Vertalen in het engels gaat ook gebeuren, maar ik verwacht dat het april gaat worden vooraleer ik daarmee klaar ben. Maar ik ben al begonnen …